Parket Schuren IJsselstein uw lokale specialist

Parket Schuren IJsselstein de specialist in het schuren van parketvloeren. Uw houten vloer zal na intensief gebruik slijtage en dus ook schade gaan krijgen. Om uw vloer in mooie staat te houden, net zoals op die dag van oplevering, is regelmatig onderhoud en behandeling noodzakelijk. U kunt het schuren en lakken van het parket dan ook het beste aan de vakman overlaten. Wij mogen ons dus met trots de parketspecialist voor IJsselstein en de omliggende regio noemen.

De slijtage en het vasthouden van vuil op een parketvloer is helemaal afhankelijk van het gebruik. Hoeveel personen er regelmatig over heen lopen is dus van sterke invloed op de staat hiervan. Een parketvloer voor een huishouden van twee personen heeft dus uiteraard minder te verduren dan een houten vloer waar zes personen dagelijks op de vloer lopen. Als deze plekken van slijtage, krassen en beschadigingen meer en meer gaan opvallen, dan is dat dus wel een indicatie dat er een inspectie moet komen door een specialist. Wacht u hier te lang mee, en met de nodige vervolgactie van schuren en lakken, dan zal dat dus tot veel hogere kosten kunnen leiden.

parket schuren IJsselstein

Wanneer mijn parketvloer behandelen? • uw vloer ernstig vervuild of verontreinigd is • u een beschermlaag wilt laten aanbrengen • u minder stof wil verzamelen op uw vloer • uw vloer opgeknapt dient te worden • u kleurverschil wil weg werken

Wacht niet te lang met het schuren van uw parketvloer

Het uitstellen van het schuren van uw parketvloer en het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag kan dus leiden tot onherstelbare schade op het parket. De reden hiervoor is dat de slijtage en vuilophopingen dus steeds hardnekkiger worden, wat tot gevolg heeft dat er dus dieper en zwaarder geschuurd moet worden. Het risico op kuiltjes in de vloer is dan ook groter waardoor er dieper in het materiaal moet worden geschuurd. Dit komt de kwaliteit en levensduur van uw parket dus zeker niet ten goede. U kunt daarom dus beter zorgen dat de vloer vakkundig word geschuurd en behandeld door parket schuren Nieuwegein zodat de vloer dus weer jarenlang zonder problemen mee kan. De mannen van parket schuren IJsselstein adviseren u graag.

 

Waarom parket schuren IJsselstein?

Uw parketvloer schuren en behandelen hoort tijdig gesignaleerd en ten uitvoer te worden gebracht. Wat zijn nou de aandachtspunten waaraan u ziet dat het tijd is om uw parket te gaan schuren en te voorzien van een nieuwe beschermlaag? De meest voorkomende punten zijn:

  • U wilt het parket voorzien van een nieuwe uitstraling of kleur
  • Er is zichtbare waterschade die snel behandeld moet worden
  • Het aantal deuken, slijtageplekken en krassen wordt steeds meer en opvallender
  • U wilt minder aan onderhoud besteden
  • Door UV straling van de zon is er vergeling zichtbaar

Herkent u deze punten na een blik op uw parket? Neemt u dan gerust contact op voor parket schuren IJsselstein voor een vrijblijvende inspectie. Het verplicht u tot niets en u krijgt dus een gratis advies van een specialist over de huidige staat van uw vloer.

Schuren en oliën van uw houten vloer

Parket kan na het schuren zowel gelakt als geolied worden, de manier van schuren is daar ook op ingesteld. Een beschermlaag van olie vergt een andere manier van schuren dan een laklaag. Een laklaag hecht anders dan olie en lakken vraagt om fijner schuren. Hoelang er dus geschuurd wordt hangt dus af van welke beschermingslaag er daarna op komt. Kiest u voor een olielaag als beschermlaag na het schuren, dan is er ook een droogtijd van 24 tot 36 uur nodig voor een optimale hechting en uitharding. Wat dus ook van belang is dat uw parket na behandeling met olie zeker twee weken lang niet in aanraking met water komt. Meer weten over parket schuren en oliën? Lees dan nu verder.

Behandelen met lak – De sterkst mogelijke afwerking

U kunt ook de keuze maken voor een laklaag na het schuren. In dat geval zullen er, voor een optimaal resultaat, meerdere laklagen worden aangebracht. Alvorens die allerlaatste laag wordt aangebracht, zal er dus een polijsten plaatsvinden van de laag. Dit doen wij om nog aanwezige houtvezelresten af te schuren. Vervolgens zal de laatste laklaag worden aangebracht en deze heel mooi strak en egaal uitvloeien. Het proces hiervoor noemen we parket schuren en lakken. Lees meer omtrent deze behandeling. Gaat u dus over tot het schuren en aanbrengen van een nieuwe beschermlaag, dan zal het parket er daarna als een nieuwe parketvloer uitzien. Tevens adviseren wij u hoe dit resultaat te behouden is. Als er op regelmatige tijden reiniging en onderhoud gebeurt, dan kan dat resultaat dus blijvend zijn. Neem nu contact met ons op en laat u adviseren door de meester parketteur van Parket Schuren IJsselstein.

U kunt ons ook altijd even bellen op +31(0)30 227 2471 voor een afspraak op locatie. Aan de hand van een vrijblijvende vloerinspectie ontvangt u een vakkundig advies en een vrijblijvende offerte.

Offerte Aanvragen

Vul onderstaande formulier zo specifiek mogelijk in voor een heldere en scherpe prijsopgave.

• Wij nemen contact met u op voor het plannen van een definitieve inspectie datum
• Onze afdeling planning stemt met u een definitieve uitvoerdatum af
=

BEL VOOR ADVIES