Parket Schuren Utrecht

Parket Schuren in Utrecht? Een parketvloer in goede staat behouden vraagt niets meer dan regelmatig onderhoud op de juiste tijd en een regelmatige oppervlaktebehandeling. Dat onderhoud kan zijn door reiniging en de oppervlaktebehandeling bestaat uit schuren en het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag. Parketvloeren zijn dus niet veel anders dan andere vloeren, ze zijn net zo gevoelig voor slijtage en beschadiging door de gebruikers.

Het schuren kunt u natuurlijk zelf uitvoeren maar u kunt het net zo goed uitbesteden aan een vakman die beschikt over de kennis, ervaring en nodige apparatuur. Het blijft toch wel een klus die met de nodige kennis en precisie moet worden uitgevoerd. Een strak en egaal vloeroppervlak krijg je niet zomaar. Bij gebrek aan ervaring zou het schuren dus tot schuurkuiltjes en oneffenheden kunnen leiden. En dat kan weer aanleiding zijn tot onherstelbare schade, waardoor u dus nog veel duurder uit bent.

Schuren en behandelen met 30 jaar ervaring

Het is verstandig om u goed te laten informeren over de mogelijke risico’s en gevolgen van parket schuren. Aarzelt u niet om contact op te nemen met parket schuren Nieuwegein, de nodige kennis en ervaring die wij in huis hebben is reeds 30 jaar vakbekwaamheid! Zo weet u wat u van de renovatie kan verwachten en wat er mogelijk is voor uw parketvloer. Naast 30 jaar ervaring zijn wij Bona gecertificeerd, 5 sterren specialist en gediplomeerd allround parketteur. Neem gerust contact met ons op en laat u adviseren door een echte specialist.

parket schuren Utrecht

Wanneer mijn parketvloer behandelen?

• uw vloer ernstig vervuild of verontreinigd is

• u een beschermlaag wilt laten aanbrengen

• u minder stof wil verzamelen op uw vloer

• uw vloer opgeknapt dient te worden

• u kleurverschil wil weg werken

Waarom parket schuren Utrecht?

Uw parketvloer schuren en deze voorzien van een nieuwe toplaag moet op tijd gebeuren. Maar hoe weet je dat het zover is? Wanneer moet ik mijn parket gaan schuren? Waar moet ik dus op letten als ik kijk naar mijn parket om te weten dat er een specialist bij moet komen? Parket schuren Utrecht attendeert u op de volgende punten.
Wij noemen de meest voorkomende aandachtspunten:

  • U wenst een onderhoudsvrije vloer
  • Er is plotseling waterschade zichtbaar
  • Deuken, krassen en andere beschadigingen zijn te zien
  • Zonlicht op de vloer is de oorzaak voor kleurverschillen
  • U wilt is wat anders qua kleur en uitstraling

Wanneer u dit soort punten ook herkent, dan is een behandeling dus geen luxe. Wij geven ook garantie op alle voorkomende werkzaamheden en er wordt bij ons altijd stofvrij geschuurd. Een inspectie, offerte of persoonlijk advies; het is altijd vrijblijvend en verplicht u tot niets.

Behandelen met olie voor een natuurlijke uitstraling

Bij de keuze voor een beschermlaag van olie is er de keuze tussen een impregnerende olie of een hardwax olie. In beide gevallen wordt dit in één laag aangebracht op het nieuw geschuurde parket. Het eindresultaat van een geoliede vloer geeft een matte en natuurlijke uitstraling. In principe raden wij altijd een oliebehandeling aan als u wenst een parket een kleur te geven. De kans op aanzetting blijft dan meer dus beperkt.

Wij brengen de olie aan met een boenmachine en gaan daarmee door totdat het parket verzadigd is en duidelijk geen olie opneemt. Na het intrekken van de olie wordt deze uitgepoetst. Nu moet de vloer gaan uitharden en mag deze niet betreden worden. Na 36 uur zou dus een tweede laag kunnen worden aangebracht. Na circa 10 dagen kunnen wij dus ook nog een grondige zeepbehandeling doen.

Parket schuren en lakken

U kunt er ook voor kiezen om het parket te lakken na het schuren. In het algemeen wordt het parket drie maal voorzien van een laklaag, één keer een basislaag en twee keer een aflaklaag. Voor het aanbrengen van de derde laag wordt de vloer licht opgeschuurd. De kwaliteit van onze lakken is optimaal omdat de kwaliteit van de lak ook sterk de levensduur van het parket bepaalt.

Laklagen op parket geven een uitstekende bescherming tegen zware vloerbelasting. Een laklaag sluit een vloer als het ware helemaal af tegen vocht en vuil. Tevens vraagt een gelakte vloer minder onderhoud dan een geoliede vloer. Een regelmatige behandeling met een polish op de gelakte vloer geeft ook een mooi resultaat. Lak kan op alle houtsoorten worden aangebracht en is beschikbaar in diverse varianten. Wilt u ook uw parket schuren en lakken kies dan voor de ervaring van parket schuren Utrecht.

30 jaar ervaring als meester parketteur

Uw parket wilt u graag door de meest ervaren vakman laten behandelen. Het is immers een aanvulling op de waarde van uw woning en een gedeelte van uw interieur waar u dagelijks mee in oogcontact komt. De juiste vakman op de juiste plaats kan ervoor zorgen dat uw vloer er straks weer als nieuw uitziet.

Voor de regio Utrecht geloven wij dat parket schuren Nieuwegein dus de beste keuze is voor het schuren en behandelen met olie, lak of hardwax. Wij bestaan al reeds 30 jaar en met het ervaren team van parketteurs in dienst leveren wij optimaal werk af. Parket schuren Utrecht gebruiken dan ook de nieuwste en beste apparatuur die er is. Wij weten als geen ander dat het in uw belang is dat er een mooi werk in een kort tijdsbestek wordt opgeleverd.

U kunt ons ook altijd even bellen op +31(0)30 227 2471 voor een afspraak op locatie. Aan de hand van een vrijblijvende vloerinspectie ontvangt u een vakkundig advies en een vrijblijvende offerte.

Offerte Aanvragen

Vul onderstaande formulier zo specifiek mogelijk in voor een heldere en scherpe prijsopgave.

• Wij nemen contact met u op voor het plannen van een definitieve inspectie datum
• Onze afdeling planning stemt met u een definitieve uitvoerdatum af
=

BEL VOOR ADVIES